Beszéd esküvőre

Beszéd esküvőre

Beszéd esküvőre:

A cikk első részében beszéd esküvőre mintákat találsz, a második részében arról írok, hogyan készíts egyedi, vagy vicces esküvői beszédet.

Beszéd esküvőre testvértől:

Olyan jó látni Juditot ilyen boldognak, eddig még sosem láttam ilyennek, talán csak egyszer, mikor a kollégiumból kiszöktünk a koncertre együtt, és csak hajnalban mentünk vissza.Mióta megismertem, azóta sokkal jobb emberré vált. Látszik rajta, hogy teljessé vált az élete és nagyon örülök, hogy ezt a boldogságot láthatom. Remélem, hogy örökre szól.

Leventét gyerekkorom óta ismerem, egy faluban nőttünk fel és minden csínytevést együtt követtünk el. Akkor nem hittük el, hogy bárki szétválaszthat minket egymástól. Aztán felnőttünk, Levente az egyetem alatt megismerte et a csodálatos lányt, mindjárt tudta, hogy ez a kapcsolat örök életre szól. Nagyon boldog vagyok, ha rájuk nézek, kívánom nekik, hogy ez a házasság nagyon sok örömet és boldogságot hozzon nekik és legyen csodálatos közös életük.

Beszéd esküvőre vőlegény:

Kedves Rokonaink, Barátaink, kedves Násznép! Nagy szeretettel köszöntök mindenkit ezen a csodálatos napon, amikor is menyasszonyommal örök hűséget fogadunk egymásnak.

Nagyon sokat készültünk erre a napra és remélem hogy jól érzitek magatokat!

Amióta megismertem Gyöngyvért, rengeteg kalandon, jó és rossz napokon vagyunk túl, de szerelmünk nem csitult az évek során. Egy irányba nézünk, egy irányba haladunk és tudom, közösen minden nehézségen túljutunk. Emlékszem, mikor megismertem, mindjárt tudtam, hogy ő lesz a feleségem, szerelem volt első látásra. 

Hihetetlen boldog voltam, amikor igent mondott a lánykérésre. Nagyon köszönöm a családunknak a rengeteg segítséget és támogatást, hogy ez az esküvő létrejöhetett.

Ígérem, hogy örökké szeretni foglak!

Beszéd esküvőre menyasszony:

Kedves Rokonaink, Barátaink, kedves Násznép! Nagy szeretettel köszöntök mindenkit ezen a csodálatos napon, amikor is a párommal örök hűséget fogadunk egymásnak.

Nagyon sokat készültünk erre a napra és remélem hogy jól érzitek magatokat!

Amióta megismertem Istvánt, rengeteg kalandon, jó és rossz napokon vagyunk túl, de szerelmünk nem csitult az évek során. Egy irányba nézünk, egy irányba haladunk és tudom, közösen minden nehézségen túljutunk. Emlékszem, mikor megismertem, mindjárt tudtam, hogy ő lesz a férjem, szerelem volt első látásra. 

Hihetetlen boldog voltam, amikor igent megkérte a kezem. Nagyon köszönöm a családunknak a rengeteg segítséget és támogatást, hogy ez az esküvő létrejöhetett.

Ígérem, hogy örökké szeretni foglak!

Beszéd esküvőre

Beszéd esküvőre örömapa:

Kedves Rokonaink, kedves Barátaink, kedves Násznép! Mindenkit szeretettel köszöntök ezen a nagy napon! Remélem, mindenki nagyon jól érzi magát!

Egyetlen lányom összeköti az életét a szíve választottjával, aki már eddig is bizonyította, hogy mennyire szereti őt ás támasza lesz egész életében. Boldoggá tudja tenni őt és hű társa lesz egész életében. Köszöntöm Gézát a családunkban, akit ezúttal fiammá fogadok. Mindig nagyon szívesen látjuk őt a kedves családjával együtt, akiknek szintén nagy hála és köszönet, hogy mindenben támogatják a fiukat és hogy létrejöhetett ez a csodálatos esküvő.

Mégegyszer nagyon sok boldogságot kívánok az ifjú párnak és remélem, hogy olyan életük lesz, amit megálmodtak!

Esküvői beszéd írása:

A jól hangzó, emlékezetes, vagy vicces esküvői beszéd titka az, hogy rövid (max 3 perc), frappáns és a közönségről, illetve az ifjú párról szól.

Kezdj valamilyen felütéssel, amiben kicsit mindenki megtalálja önmagát.A stand up comedy kedvelt felültés az “idefelé jövet ez történt velem/ ezt láttam”. 

Folytasd egy történettel, ami bárkivel megeshet, és kicsit aranyos, vicces. Ha hosszú (2-3 perc), a végén egy-két mondatban foglald össze. A történet összeköti a közönséget a beszélővel és az ifjú párral.

Zárd le egy jókívánsággal.

Tippek az esküvő beszédhez:

Bevált mondatok, amelyek kicsit frappánssá teszik, ezek nagyon hasznosak a történet mellé, vagy ha nincs történet, feldobja a beszédet:

Taglald, milyen szép az ifjú pár, de igazából az örömszülőket kell dícsérni, hogy ezt a szép párt létrehozták, felnevelték.

Mond el, mennyit gondolkodtál a beszéden, oldalakat írtál a jegyzetfüzetbe, de otthon maradt, úgyhogy jó szórakozást és jó étvágyat kívánsz az egybegyűlteknek.

Fel akartad olvasni a beszédet, de a meghatottságtól bepárásodott a szemüveged, úgyhogy nem húzod az időt, jó szórakozást!

Ezeket kerüld el:

  • viccmesélés
  • üres frázisok 
  • kellemetlen történetek
  • sértő történetek
  • elmarasztalás
  • szex
  • válás
  • unokák követelése